KAPALI
İMSAK'A KALAN SÜRE
ANKARA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ TÜM COŞKUSUYLA DEVAM EDİYOR
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on birinci durağı Başkent Ankara oldu. Ankara Kültür Yolu Festivali’nin yedinci gününde Ankara, birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.
CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun “Gelenekten Geleceğe Kadim Ezgiler Konseri” Ankaralılar tarafından ilgiyle karşılandı.
Ankara Mevlevihanesi’nde Sema Mukabelesi gerçekleşti.
Gökyay Vakfı Satranç Müzesi “Şefika Kutluer Resitali”ne ev sahipliği yaptı.
Sıla ve Şakir İlyasoğulları tarafından gerçekleştirilen “Baba Kız Piyano ve Şan Konseri’’ ise Musiki Muallim Mektebi’ndeydi.
“Türküler ve Hikayeleri’’ konseri Ankara Neyhane Kültür Sanat Evi’nde gerçekleşti.
CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da “Türk Müziği Kitabı Tanıtım Konseri” meraklılarıyla buluştu.
CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon ise “Kolaj” konserinde sanatseverleri ağırladı.
ATO Congresium’da Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Bale temsili “Zorba”, Küçük Tiyatro’da ise Ankara Devlet tiyatrosu tarafından sahnelenen “Hizmetçiler” tiyatro oyunu yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Milli Kütüphane Konferans Salonu’nda “Satırbaşı Ankara Edebiyat Söyleşileri” ile Yazar Zeynep Sevde okurlarıyla buluştu.
Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde “Medeniyetler Beşiğinde Sanat” söyleşisi gerçekleşti.
Radyocu Hop Dedik Ayhan ve Haber Spikeri Mehmet Aydın “Gençlerle Başbaşa” etkinliğinde, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde gençlerle bir araya geldi.
Roma Hamamı’nda; “Can Suyu (Aqua Vitae): Roma’nın Su Yolları ve Seramikleri” söyleşi ve panelleri festivalin yedinci gününde de meraklılarıyla buluşmaya devam etti.
Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde “Kale Kitap Kulübü Söyleşisi ve İmza Günü” gerçekleştirildi.
Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’nde “Anadolu Masalları Anlatımı” ve “Mas Güreşi” etkinlikleri gerçekleşirken Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ise “Sinema ve Edebiyat Üzerine Söyleşi” etkinliği sanatseverlerle buluştu.
Ankara Kent Konseyi Açık Etkinlik Alanı “Köy Çocukları ile Ressam Buluşmaları Çalıştayı”na ev sahipliği yaptı.
Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde; “Müzede Drama” etkinliği, “Dünya Kültürleri Atölyesi” ve “Sherlock Holmes” atölyesi meraklılarını ağırladı.
ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL
Başkent Millet Bahçesi’ne kurulan Çocuk Köyü’nde çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli etkinlikler, atölyeler, oyunlar ve tiyatrolar yer alıyor. Çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları festival boyunca çocukları ağırlamaya devam ediyor.
Festivalin yedinci gününde çocuklar; “İpli Kukla Dans Gösterisi”, çocuk tiyatrosu “Maysa ve Bulut” ile gönüllerince eğlendi. Ankara Kalesi’nde “Sandık Sepet Ankara”, Roma Hamamı’nda ise “Çocuk Olimpiyatları” etkinlikleri düzenlendi.
Türk Hava Kurumu Müzesi ve Paraşüt Kulesi’nde “Kitap Tanıtımı ve Çocuklarla Söyleşi” etkinliği yer aldı.
Ankamall AVM’de TURSAK 20. Çocuk Filmleri Festivali da minik misafirlerini ağırlamaya devam etti. Festivalde eğitici atölye çalışmaları ve film gösterimleri gerçekleşiyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.